dijous, 5 de novembre de 2015

Multitudinària inauguració de l'exposició Dalí de Xangai

La Fundació Dalí i K11 Art Foundation han inaugurat aquest dimecres dia 4 de novembre l'exposició temporal 'Media Dalí' a l'espai Shanghai Chi K11 Art Space situat a l'Art Mall's B3 de Xangai. A l'acte hi han intervingut Montse Aguer, comissària de l'exposició i directora del Centre d'Estudis Dalinians, Hsu Fenlan, co-comissària, Joan Manuel Sevillano, gerent de la Fundació Dalí, Adrian Cheng, fundador i President d'Honor de K11 Art Foundation, i Manuel Valencia Alonso, ambaixador d'Espanya a la Xina. També hi han assistit el Cònsul General d'Espanya a Xangai, Rodrigo Aguirre de Cárcer, i Inma González Puy, directora de l'Instituto Cervantes a la Xina, així com una important representació del govern provincial de Xangai.

La mostra consta de 250 peces: 12 pintures i 2 dibuixos originals de Salvador Dalí, 205 revistes, diaris d'època i anuncis, i 30 objectes provinents del taller de l'artista. Es podrà veure fins al dia 15 de febrer de 2016.

És la primera vegada que la Fundació Dalí porta una exposició d'investigació a Xangai, concretament sobre la relació de Dalí amb els mitjans de comunicació. L'any 2001 ja hi havia organitzat una exposició retrospectiva, al Shanghai Art Museum, amb el títol 'Dalí: a genius of the XX century'.

Per posicionar la Fundació Dalí a l'Àsia, la Fundació acaba d'estrenar una web totalment adaptada al públic xinès. L'objectiu és esdevenir referència daliniana tot facilitant l'accés de primera mà als nostres continguts sobre Dalí, Gala, els tres museus i la missió i activitat de la Fundació que va crear el propi artista en vida.