dilluns, 28 de maig de 2018

Visita a l'exposicIó 'Els Dalí de Figueres' al Museu de l'Empordà

Els Amics dels Museus Dalí vam visitar, el passat dissabte 26 de maig, l'exposició Els Dalí de Figueres. La Família, l'Empordà i l'Art al Museu de l'Empordà de Figueres de la mà de la seva comissària, la historiadora de l'Art Mariona Seguranyes, membre també de la nostra junta..


Alguns dels Amics durant la visita al Museu de l'Empordà-

Va ser una visita molt interessant per poder entendre com les arrels familiars, la relació amb els pares i la germana i la descoberta del paisatge van influir en l'obra de l'artista figuerenc més internacional: Salvador Dalí Domènech. La mostra és fruit de diversos anys de recerca. 

A part de l'obra pictòrica, l'exposició es complementa amb fotografies, manuscrits, cartes, documents, alguns d'inèdits i d'altres difícils de veure junts, ja que pertanyen a museus con el MNAC o MNCARS o col.lecions privades. El conjunt de material que forma part de l'exposició més les interessants aportacions de la comissària, ens van ajudar a entendre els vincles familiars i com aquestes relacions van condicionar directament a l'artista i a la seva producció artística. 

 L'exposició es pot visitat fins el 4 de novembre al Museu de l'Empordà, Figueres.