dimecres, 24 de febrer de 2016

La Uned explora les arrels empordaneses de Salvador Dalí en un curs a la Fundació Clerh i Nicolau de Figueres

La Fundació Clerh i Nicolau acull, a partir del dia 1 de març, el curs Les arrels empordaneses de Salvador Dalí. Entre Figueres i Cadaqués dins del programa Uned Senior adreçat a majors de 50 anys. Aquestes classes setmanals, que es faran cada dimarts de 18 a 20 hores fins al 14 de juny, seran impartides per la doctora en Humanitats i historiadora de l’art Mariona Seguranyes, membre de la junta dels Amics dels Museus Dalí.

La família Dalí a Cadaqués: una assistenta, la Mare i el pare de l'artista, Salvador,
la Tia Caterina, Anna Maria i l'àvia Anna, c. 1910
© Fundació Gala - Salvador Dalí

L’objectiu del curs és abordar, en detall, la formació de Dalí a Figueres a principis del segle XX, una època històrica que va transformar la ciutat. Es resseguiran els primers anys del pintor, Vador per als amics, des de la rellevància de la família en la seva arrencada artística als amics que varen marcar aquells anys i que es mantindrien en posterioritat, Josep Puig Pujadas i Jaume Miravitlles, entre d’altres. Un viatge que passarà també per Cap de Creus, a Cadaqués, un paisatge on la seva obrar va madurar. 

Donat l’interès d’aquest curs, hem aconseguit que els socis dels Amics dels Museus Dalí interessats es puguin inscriure amb un descompte del 10% sobre el preu (50 euros). Per aconseguir-lo, haureu d’identificar-vos amb la vostra targeta de soci en matricular-vos a la Fundació Clech i Nicolau, al carrer Nou número 53 de Figueres. També podeu trucar al 972 503 952 o informar-vos a www.clerchinicolau.com.