divendres, 7 d’abril de 2017

Els Amics amb el Bicentenari de Pep Ventura i a la Capitalitat de la Sardana de Figueres 2017

Els Amics dels Museus Dalí s’han afegit a la commemoració del bicentenari del naixement de Pep Ventura i a l’elecció de Figueres com a Capital de la Sardana 2017 amb l’organització de dues activitats per a difondre la relació de Salvador Dalí amb la sardana.

La conferència L’última sardana de Dalí del periodista i estudiós dalinià, Josep Playà, permetrà descobrir la relació de l’artista i la seva família amb Pep Ventura el dia 19 d’abril, a dos quarts de 8 de la tarda, sota la cúpula del Teatre Museu Dalí de Figueres.

Retrat de Pep Ventura dibuixat per Salvador Dalí

Salvador Dalí va viure des de petit l'ambient sardanístic de Figueres a través del seu pare. A la seva casa del carrer Monturiol tenien la tenora de Pep Ventura i el pare va editar algunes sardanes. Per això la dansa és present en diverses obres de joventut com ara en La sardana de les bruixes (Museu Dalí de Saint Petersburg), en un Retrat de Pep Ventura (Museu de Mataró), o en una portada que fa per al periòdic Empordà Federal. El seu interès per la sardana es va mantenir al llarg del temps i quan pinta el sostre del Palau del Vent, al Teatre-Museu Dalí, o el del Palauet Albéniz de Barcelona torna a representar-la. I en molts dels seus happenings sonava sempre música de la sardana.

La segona activitat programada és una audició amb un programa de sardanes relacionades amb Salvador Dalí i Pep Ventura al costat del Teatre Museu, el dia 10 de setembre.

L’activitat és gratuïta i oberta a tot el públic prèvia reserva al 972 677 520 i al mail amics@fundaciodali.org.