dimecres, 7 de desembre de 2016

Els Amics dels Museus Dalí reuneixen testimonis dels cursos de Salvador Dalí sota la cúpula del Teatre-Museu

L'espai situat sota la cúpula del Teatre – Museu Dalí de Figueres tornarà a reunir el proper dia 15 de desembre una representació dels alumnes que varen assistir als cursos de dibuix i pintura impartits per Salvador Dalí amb l'ajuda d'Antoni Pitxot en aquest mateix escenari els mesos de juliol i agost de 1976.

Classes de dibuix, juliol 2016. Foto Melitó Casals 'Meli' / Fundació Gala - Salvador Dalí, 2016. Drets d'imatge de Salvador Dalí reservats. Fundació Gala - Salvador Dalí, 2016
La historiadora Mariona Seguranyes i el periodista Josep Playà han estat els encarregats de recollir aquests testimonis al llarg dels últims mesos. La crida pública realitzada pels Amics dels Museus Dalí ha permès retrobar aquestes persones que, amb els seus records i el material que conserven d'aquelles classes, serviran de fil conductor d'una conferència commemorativa el proper dia 15, a  dos quarts de 8 del vespre.

Com recorda la premsa de l'època, aquestes classes van estar obertes a alumnes arribats d'arreu de l'Estat i de l'estranger. Els mitjans de comunicació van jugar un paper fonamental ja que els cursos es van anunciar a través dels periòdics locals i  van tenir una forta repercussió en algunes capçaleres internacionals. Dalí impartia les classes amb models nues, un fet insòlit per aquells dies a la societat altempordanesa i espanyola prèvia a la transició democràtica.

L’activitat és gratuïta i oberta a tot el públic.