dimecres, 18 de maig de 2016

Karles Torra parlarà de la relació de Salvador Dalí amb la música i els músics sota la cúpula del Teatre-Museu

El periodista i crític musical Karles Torra presentarà el seu llibre Dalírium Sonic (2016, Ediciones La Lluvia) sota la cúpula del Teatre - Museu Dalí de Figueres el proper dimecres dia 25 de maig a dos quarts de 8 del vespre. L’obra intenta posar ordre en el gran calaix de sastre que havia estat fins ara la relació de Salvador Dalí amb la música i els músics.

Portada de 'Dalírium Sonic'

L’acte, organitzat pels Amics dels Museus Dalí, també comptarà amb la presència del periodista Mingus B. Formentor; Joan Illa Morell, organitzador del happening que Salvador Dalí va fer a Granollers l’any 1974; Eliseu Huertas, amb qui Dalí va compartir la seva passió pels nous estils musicals que arribaven a Europa; i Emili Baleriola i Jordi Batiste, integrants del grup Máquina!.

Karles Torra
Karles Torra (Caldes de Montbui, 1960) és periodista musical, crític de jazz i de rock del rotatiu La Vanguardia. També ha publicat a Liberación, El Correo Catalán, Discòlic, Barcelona Metròpolis Mediterrània, Cáñamo, Jaç, Ulises, Rockcol·lecció, Benzina, Enderrock, Tres entre Tants o la Web Sense Nom, entre d’altres.

Entre la llarga llista d'estrelles que brillen al firmament sònic dalinià, trobem a colossos del jazz com Duke Ellington, Coleman Hawkins, astres del rock com Elvis o Lennon, noms mítics de la psicodèlia californiana (Grateful Dead, Jefferson Airplane), figures del experimentalisme (Velvet Underground, Frank Zappa), la crème de la crème de la música francesa (Charles Trenet, Serge Gainsbourg, Françoise Hardy), el geni del minimalisme Erik Satie, el més celebrat del pop i del rock d'aquest costat dels Pirineus, al costat de tot un visionari de la música electrònica com Edgar Froese i al rei del shock rock Alice Cooper, a qui Dalí va dedicar dos retrats hologràfics.

Acte gratuït. Aforament limitat. Es recomana reservar.