divendres, 15 de maig de 2015

Conferència sobre el Museu Dalí de Saint Petersburg

Els Amics dels Museus Dalí, obsessionats en apropar l'obra i la figura del geni Salvador Dalí als nostres socis i al públic en general, vam organitzar el darrer 29 d'abril una xerrada sobre The Dali Museum a Florida (Estats Units) a càrrec de la Montserrat Cerf, presidenta de l'associació col·laboradora del museu The Guild i d'en Pascual Pesudo, membre honorífic del Patronat d'aquest museu.

Aquest és l'edifici que acull el museu des del 2011. A prova d'huracans, i amb una estètica imponent.

El Dali Museum de Saint Petersburg continua essent un gran desconegut per a la majoria de nosaltres. Però gràcies a aquesta conferència hem pogut conèixer detalls rellevants, com per exemple la relació que van establir quan vivien a Estats Units Gala i Dalí amb el matrimoni Morse, els propietaris de la col·lecció i fundadors del museu, així com el periple que van patir les obres fins que al final es va traslladar la col·lecció a la seu actual del musue, un edifici preciós, a prova d'huracans, que evoca voluntàriament el Museu Dalí de Figueres amb una estructura de vidre formada per triangles que recorda la nostra cúpula i que en el seu vestíbul, conté roques provinents de l'Empordà'.

En Jordi Palmada va presentar la conferència, a càrrec de Montserrat Cerf, catalana establerta a Florida des de fa molts anys, i Pasqual Pesudo, membre de la Junta dels Amics dels Museus Dalí i del Patronat del Museu de Saint Petersburg
A més, la conferència ens va permetre endinsar-nos dins The Guild, una associació que dóna suport financer al Dali Museum de Florida i el funcionament del qual és cabdal per tal de mantenir aquest museu en bon estat, i de retruc, la col·leció de pintures de Dalí. 


A la conferència els assitents van poder gaudir de moltíssim material fotogràfic i de videos referents al museu de Florida.

En Pascual Pesudo ens va parlar de la història que hi ha al darrere d'aquest museu de Dalí a Florida, i a continuació, la Montserrat Cerf ens va explicar el funcionament de l'associació de suport The Guild que presideix.

Aquí podeu veure l'ensinistrament d'aquesta conferència: