Qui som

Una de les iniciatives que demostren la gran popularitat de Salvador Dalí és l'associació Amics dels Museus Dalí.

Nascuda l'any 1993 sota la presidència de Lola Mitjans, l'associació supera el mig miler de socis arreu del món, la qual cosa fa que sigui una entitat dinàmica, popular i plenament consolidada.

La finalitat d'Amics dels Museus Dalí és la de difondre la imatge i les activitats museístiques del Teatre-Museu Dalí de Figueres, el Castell Gala-Dalí de Púbol i la Casa-Museu Salvador Dalí de Portlligat, essent al mateix temps un lloc de trobada per a un seguit de persones que, sens dubte, coincideixen en la seva admiració envers Dalí.

Les activitats d'Amics dels Museus Dalí són ben diverses: sortides culturals, cicles de conferències, concerts, tertúlies-sopars amb personalitats convidades a parlar sobre algun tema vinculat a Salvador Dalí, concurss d'aparadors surrealistes en els comerços figuerencs, cursos infantils i projeccions de pel·lícules, entre d'altres.

Amics dels Museus Dalí també va adquirir un aiguafort de Salvador Dalí titulat Mariners i ha lliurat a la ciutat de Figueres de dos gegants, presentats en societat el maig del 1999 i que són el fidel retrat de Salvador Dalí i Gala.

Els Amics dels Museus Dalí tenen el suport de la Fundació Gala - Salvador Dalí i l'Ajuntament de Figueres.