dijous, 10 de novembre de 2016

Els Amics dels Museus Dalí organitzen una conferència sobre la influència de Ramon Llull en l’obra de Salvador Dalí

Fiona Mata, col·laboradora del Centre d’Estudis Dalinians, pronunciarà la conferència A través dels ulls de Salvador Dalí: Ramon Llull el dijous dia 17 de novembre, a dos quarts de 8 del vespre, sota la cúpula del Teatre – Museu Dalí de Figueres. 

L’activitat, organitzada pels Amics dels Museus Dalí, s’emmarca en el programa d’actes de l’Any Llull en què es commemoren els 700 anys de la mort de l’escriptor català. 

La xerrada permetrà conèixer diversos aspectes de l’extensa i polifacètica obra de Ramon Llull, amb els quals Salvador Dalí, es va sentir identificat. Ramon Llull va néixer el 1233 i va morir el 1316. Va ser teòleg, filòsof, lingüista, científic i missioner, entre d’altres. Aquest caràcter polifacètic va generar molta obra, una de les més importants L’Ars Magna

Retrat de Llull. Autor desconegut. Pertany a la col·lecció Friderici Roth-Scholtzii Noriberg

En aquesta obra, Llull proposa un sistema de principis generalíssims, per aplicar-lo a totes les ciències en la recerca de la veritat. Concretament però, aquesta recerca de la veritat anava encaminada a la conversió dels jueus i musulmans. 

Dalí es va fixar en aquesta obra sobretot durant els anys 50, quan s’inicia la seva etapa místic-religiosa. També trobarem referències de Llull durant la fase atòmica de Dalí i fins i tot en la construcció del seu Teatre-Museu, on tot està col·locat amb la idea que l’espectador faci una passejada per la ment del pintor.

L’activitat és gratuïta i oberta a tot el públic.