dimecres, 15 de juny de 2016

Josep Playà i Blanca Reig guien els Amics per la ruta daliniana entre Figueres i Vilabertran

Els Amics dels Museus Dalí vam fer la ruta daliniana Entre Figueres i Vilabertran el dissabte 11 de juny, una passejada a peu entre aquests dos municipis fonamentals per entendre l'etapa formativa de Salvador Dalí.
La passejada va permetre gaudir del paisatge entre els dos municipis

Vam agafar el camí a peu que separa les dues poblacions seguint els passos que feia Salvador Dalí quan hi anava tot passejant per pintar-hi o visitar al seu amic Ramon Reig, juntament amb la seva família o la seva colla d'amics de joventut.


Josep Playà va aportar nombrós material gràfic de la ruta

Els participants en aquesta activitat vam fer parada per visitar el monestir de Santa Maria de Vilabertran guiats per Josep Playà, periodista i estudiós de Dalí i Blanca Sala Reig, néta del pintor Ramon Reig, que van recrear la vida que duien Dalí i Reig durant les seves estades al poble i van llegir textos escrits per Anna Maria Dalí a la seva autobiografia recordant els moments d’estiu viscuts a Vilabertran.

La Torre Ramon Reig permet veure espais que van inspirar Dalí i Ramon Reig

La torre modernista Ramon Reig, seu de l'Ajuntament de Vilabertran, és un lloc ideal pels amants de la pintura, una torre amb unes vistes a 360 graus que ens són fàcils de reconèixer en les obres d'ambdós pintors i que, sens dubte, seran un referent en l’aprenentatge i estil pictòric de Salvador Dalí.