dilluns, 20 de juny de 2016

Els Amics dels Museus Dalí homenatgen Lola Mitjans, impulsora i presidenta de l’entitat durant 23 anys

Els Amics dels Museus Dalí varen retre homenatge a Lola Mitjans divendres passat a Figueres. Impulsora de l’entitat per encàrrec del president de la Fundació Salvador Dalí, Ramon Boixadós, va estar al capdavant de l’entitat fins al mes de juny de 2015. Al llarg de vint-i-tres anys, ha encapçalat l’associació que compta amb més de sis-cents socis i que es dedica a difondre la imatge del Teatre-Museu Dalí de Figueres, el Castell Gala-Dalí de Púbol i la Casa-Museu Salvador Dalí de Portlligat a través d’activitats diverses.

L’actual president, Carles Ayats, va agrair en nom dels Amics “el treball, la tenacitat, l’empenta i el mestratge” de Mitjans a qui se li va lliurar el trofeu de l’entitat, dissenyat per Jordi Palmada. Durant l’acte, també es va agrair la tasca realitzada per la vice-presidenta Pilar Puig, qui ha estat una estreta col·laboradora de Lola Mitjans.

Oscar Tusquets i Lola Mitjans asseguts acompanyats d'alguns membres de la Junta dels Amics
L’acte d’homenatge es va incloure en el sopar – tertúlia que va convidar l’arquitecte Òscar Tusquets, estret col·laborador de Salvador Dalí amb qui varen crear la sala Mae West (1975) del Teatre – Museu Dalí de Figueres, fàcilment recordada pel sofà en forma de llavis que s’ha convertit en una icona del món dalinià. Tusquets, durant la seva distesa intervenció, va resseguir la seva amistat amb l’artista figuerenc des de mitjans dels anys 60 així com nombroses anècdotes d’aquells anys. Segons va explicar, Dalí ha estat la persona “més creativa i intel·ligent” que ha conegut.